Introductie - Jan Zweegman

Karakteristiek

Uit het niets “iets” opbouwen, een nieuwe strategie operationaliseren en naar de dagelijkse praktijk brengen, complexe materie terugbrengen naar de eenvoud, enthousiasmeren en stimuleren en altijd oog houden voor het klantperspectief, ook bij grootschalige operaties.

Dit zijn de elementen die mijn werk altijd gekenmerkt hebben. Of het nu het opzetten van een nieuwe GSM operator betreft , het complexe juridische dossiers rond de dure vast-mobiele telefoon tarieven zijn met NMA en OPTA of dat het gaat om het omvormen van grootschalige klantenoperaties. 

Inmiddels heb ik ruim 30 jaar werkervaring opgedaan en heb daarin zeer uiteenlopende opdrachten gehad; van het managen van 1500 mensen in de dagelijkse operaties tot het leiding geven aan 30 intellectuelen en vakspecialisten (zie ook de cases). 

Door deze grote verscheidenheid aan opdrachten heb ik zeer diverse functies uitgeoefend waarin de volgende karakteristieken zeker tot uiting kwamen of nodig waren.

Intellectueel, onderhandelaar, diplomaat, jurist, techneut, verkoper, marketeer , process manager. people manager, bestuurder, ambassadeur, docent en bruggenbouwer.

Deze kennis en ervaring stel ik graag aan u ter beschikking. Dit kan in de vorm van consultancy en of coaching op individuele basis of voor managementteams als geheel. Maar het kan ook door u uit de nood te helpen of te ontzorgen door tijdelijk (eventueel part time) bij te springen als interim manager.  De ervaring die ik opgebouwd heb is zeker niet alleen van nut voor de corporate wereld. Juist het Midden en Kleinbedrijf kan profiteren van mijn kennis en netwerk.

"Rapid Operational Development"

Ik geloof sterk in de kracht van de mensen op de werkvloer. Zij zijn het die tussen de procedures van de onderneming en het perspectief van de klanten zitten. Als geen ander kunnen zij zin van onzin scheiden. Goed luisteren en veel doorvragen naar het waarom kan leiden tot snelle vereenvoudiging van processen en meer commitment van medewerkers. Vooral dit laatste is een goede basis voor verandering, meer effectiviteit en meer efficiency of het neerzetten van een nieuwe strategie. In goed Nederlands noem ik dat “Rapid Operational Development”. 

Achtergrond en Inspiratie

Ik ben een “teamspeler” en heb de kwaliteit om via mijn netwerk altijd te omringen met de juiste professionals. Professionals die zich altijd laten kenmerken door; vakkennis, complementariteit in hun karakters, gefocust op het behalen van resultaten, teamspirit en vooral veel plezier.

Inspiratiebron voor mij zijn de grote coaches uit de sportwereld als Johan Cruyff, Guus Hiddink, Arie Selinger, Joop Alberda, Ton Boot e.a. Maar ook door nieuwe literatuur van Reichheld, Hsieh, Haidt e.a.

Daarbij is goed communiceren van groot belang:  “Zeg wat je doet en doe wat je zegt; dat maakt het leven een stuk simpeler".

Door mijn lange periode van verblijf in Centraal Europa (1989 – 1997), met name in Hongarije, heb ik de “val van de muur” van zeer nabij meegemaakt. Hierdoor heb ik ervaren wat deze omwenteling betekent heeft voor de maatschappelijke en economische ontwikkeling van geheel Europa en de effecten hiervan op het individu. Deze omwenteling heeft een enorm aanpassingsvermogen gevraagd van overheden, instellingen, bedrijven, consumenten en gezinnen om met de nieuwe omstandigheden om te gaan.

Door deze historisch indrukwekkende periode  heb ik veel persoonlijke en zakelijke ervaringen opgedaan. Ervaringen, die mij ten goede komen bij het creëren van oplossingen en het “out of the box” denken om snel tot resultaten te komen in mijn opdrachten. Ook wanneer de middelen beperkt zijn. 

Honorering

Indien gewenst stel ik mijn honorering graag afhankelijk van het resultaat van mijn werk. Zelf een financieel risico aangaan maakt de betrokkenheid bij de opdracht des te groter en kan in mijn ogen een essentiële conditie voor succes zijn, juist in het midden en kleinbedrijf


Ontwerp en realisatie door Manageplus.nl